Ziekte van Crohn

Het verhaal van mijn vader

Eerst en vooral moeten we verschillende jaren terug gaan in de tijd. Ik ben altijd heel actief geweest. Ik had een baan in de auto-industrie en bovendien beoefende ik veel sport.

Toen ik 39 jaar was, begon ik me van de ene dag op de andere moe te voelen en kreeg ik ook constant diarree. Ik raadpleegde mijn arts en hij stelde vast dat de bloedhoeveelheid in mijn lichaam ver onder de minimumwaarde was.

Na verschillende onderzoeken werd de diagnose van de ziekte van Crohn vastgesteld. Op dat moment woog ik 86 kg.

Ik kreeg Pentasa voorgeschreven, daar moest ik er 6 per dag van innemen. In het begin kreeg ik ook elke 2 weken B12 toegediend tot later enkel om de 3 maanden. Daarmee was echter het probleem niet opgelost, mijn gewicht nam steeds verder af tot 69 kg.

Daardoor was ook mijn immuunsysteem volledig verdwenen, waardoor ik enkel maar kon slapen. Ik was bovendien gemiddeld 4 maal per jaar verkouden.

Toen ik in 2003 op 49-jarige leeftijd in contact kwam met de Forever Living Products en die producten ook begon te gebruiken, kreeg mijn leven binnen de kortste keren een hele andere wending.

Na enkele weken is mijn lichaam terug in balance gekomen waardoor ik het innemen van mijn medicijnen heb kunnen stoppen. Tegelijkertijd ging mijn gewicht en weerstand omhoog. Nu heb ik terug een heel actief leven en ben ik steeds opgewekt!

Meer weten?

Wenst u meer informatie over de ziekte van Crohn of over gezondheid in het algemeen? Dan kunt u me steeds contacteren via de contactpagina van deze website. Ik ben er zeker van dat ik u snel en efficiƫnt kan verder helpen!